Otwarcie piekarni rzemieślniczej w Łomży
W dniu 5 marca (sobota) o godzinie 8.00 pod adresem Zawadzka 63 lok. e nastąpi otwarcie pierwszej w Łomży piekarni rzemieślniczej zajmującej się wytwarzaniem chleba, bułek, bagietek oraz wypieków słodkich i półsłodkich wg. tradycyjnych receptur. Będzie to też pierwsza w okolicy piekarnia o koncepcie otwartym, gdzie na własne oczy będzie można zobaczyć, jak piekarze przygotowują produkty, które będą dostępne w sprzedaży bezpośrednio na miejscu. W trakcie otwarcia będzie prowadzona degustacja wypieków. Piekarze i właściciele opowiedzą również jak wytwarzane są naturalne chleby na zakwasie, czemu odpowiednio potraktowany gluten nie szkodzi i jak to możliwe, że prawidłowo przechowywany chleb craftowy może być świeży przez tydzień.
Część dochodu z dnia otwarcia zostanie przekazana na pomoc materialną dla uchodźców z Ukrainy docierających do naszego miasta. Wraz z darami do potrzebujących trafią też pokrzepiające, pachnące i sycące wypieki, które choć na chwilę pozwolą pozwolą poczuć się im jak w domu.
NAJCZĘŚCIEJ CZYTANE
REGION: Rzuciła się z nożem na ratowników medycznych bo nie chcieli jej podać relanium
Prokuratura Rejonowa w Ostrołęce prowadzi śledztwo przeciwko Magdalenie P. [44l.Nietrzeźwi wyeliminowani z ruchu
Policjanci wyeliminowali z ruchu dwóch kierowców…Kolej pasażerska powróci do Łomży
Minister Infrastruktury Dariusz Klimczak poinformował w Łomży o podpisaniu…Ekologia za sadzonkę - kolejna edycja zbiórki przed nami
Z okazji nadchodzącego Dnia Ziemi Zakład Gospodarowania Odpadami Sp.Pił piwo w parku i odpowie za znieważenie policjantów
Policjanci z łomżyńskiej patrolówki zatrzymali mężczyznę…